theea
Cred ca cel mai la indemana omului ii este sa judece, sa arate cu degetul...Ne e greu sa acceptam greselile celorlati si nu ne ferim sa etichetam pe cineva, fara a-i da dreptul la "prezumpitia de nevinovatie". Lumea in care traim, tinde sa-si piarda si cele mai esentiale valori, sa se piarda in cotidian si in fuga haotica de zi cu zi.

Suntem Generatia "Toleranta zero", dar ne mandrim cu superioritatea ratiunii. Pentru ca unii spun mai bine ca mine:

"Ratiunea ca si concept filosofic inseamna capacitatea spiritului uman de a intelege relatii universale si sensul lor si de a actiona conform acestora, inclusiv privitor la propria situatie in viata. Ratiunea este cea mai importanta capacitate epistemiologica, ce controleaza intelegerea si care ii fixeaza acesteia limite." (sursa: wikipedia.com)

"Ratiunea este o metoda lenta si intortocheata prin care cei care nu stiu adevarul il descopera", spunea Blaise Pascal.

Pai..sa inteleg si eu mai bine.. Omul poseda ratiunea (cica asta ne diferentiaza de animale). Aceasta ratiune il face pe om sa descopere adevarul. Daaaar... Nu de putine ori omul da verdicte fara a afla adevarul. As putea trage concluzia ca acestia nu apeleaza la ratiune sau ca ne-am intors la stadiu de animale? Nu degeaba omul este definit drept un animal social, care acum isi implineste nevoile "pe net". Ar mai exista o conlcuzie: am parte de doar niste naivi cu intentii bune mintiti de societatea cruda in care traiesc.
Etichete: edit post
0 Responses

Trimiteți un comentariu